Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 17-11-2020 | Article Rating | (0) reacties

Blended working: Help jouw medewerkers om een optimale werkhouding vanuit huis te creëren

Blended working: Help jouw medewerkers om een optimale werkhouding vanuit huis te creëren

Blended working is de nieuwe manier van werken voor veel organisaties. Deels op kantoor en deels, of misschien wel volledig, vanuit huis. Thuis is een werkplek geworden en dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Organisaties zijn in een razend tempo initiatieven gestart om de medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren bij het thuiswerken. De focus lag hierbij voornamelijk op de techniek. Nu het einde van het jaar nadert en het nieuwe normaal langzaamaan wat minder nieuw is geworden, wordt er gekeken naar de toekomst. Thuiswerken is een onderwerp dat voor velen op de agenda blijft staan. Niet gek, want 71% van de mensen is hier positief over gestemd (1). Ondanks deze positiviteit en minder reistijd, geeft ruim één derde van de mensen aan moeite te hebben met een goede privé-werkbalans en 1 op de 5 ervaart lichamelijke klachten. Er is dus nog wel wat winst te behalen, en dat is logisch bij een nieuwe situatie.


Een optimale werkhouding met behulp van e-Learning
Als organisatie zal je eerst moeten uitvogelen wat de nieuwe afspraken en richtlijnen omtrent thuiswerken zijn. Als hier wat meer duidelijkheid over is, komt de vraag hoe de kennis bedrijfsbreed uitgerold kan gaan worden. Een e-mail met de nieuwe policy brengt het onderwerp niet tot leven. Een e-Learning daarentegen zou een goede manier kunnen zijn om mensen op een interactieve manier bewust te maken en actief aan de slag laten gaan.

De voordelen van e-Learning:

  • Mensen kunnen de training volledig op afstand maken, wanneer het hen uitkomt.
  • Ze gaan er bewust mee aan de slag en zullen zo informatie beter opslaan dan wanneer zij de informatie lezen of gepresenteerd krijgen.
  • Het is interactief en spreekt meer tot de verbeelding.
  • Je kunt zelf monitoren wie de e-Learning hebben afgerond.
     

Aan de slag

Na het uitwerken van de leerdoelen, kun je gaan kijken naar de geschikte leervormen. Op welke manier kan de kennis overgedragen gaan worden?

Een goede intro
Het succes om mensen bewust te maken van een onderwerp valt of staat met een goede intro. Een e-Learning beginnen met een goede introductie, zorgt er namelijk voor dat mensen begrijpen waarom er aandacht besteed wordt aan het onderwerp. Een beter alternatief voor een tekstuele introductie is een video of animatie omdat hierdoor de situatie visueel en beknopt weergegeven kan worden. 

Checklists
Door middel van verschillende checklists, is het voor de medewerker meteen duidelijk waar hij staat: Zit ik er lekker bij? Of moet ik mijn thuiskantoor en werkdag toch echt wat anders indelen? Een checklist maakt aan de ene kant inzichtelijk waar verbetering nodig is, en geeft aan de andere kant meteen gericht informatie om hiermee aan de slag te gaan. 

L&D PRO TIP: Zorg ervoor dat de e-Learning gepersonaliseerde informatie en tips geeft aan de hand van de ingevulde antwoorden. Zo sluit de leerstof goed aan op elke individuele situatie.

Info magazine
Waarschijnlijk zal je als organisatie nieuwe afspraken over thuiswerken willen maken waarvan iedereen op de hoogte moet zijn. Alle informatie kan uitgedragen worden in een inspirerend online magazine waarbij beelden en content de juiste sfeer neerzetten. Hier kun je adviezen geven en nieuwe richtlijnen en afspraken presenteren.

L&D PRO TIP: Vertel het niet alleen vanuit jouw eigen rol binnen de organisatie maar laat ook andere collega’s aan het woord van verschillende afdelingen. Zo kan iedereen zich spiegelen aan de verschillende situaties en zal de kennis nog beter opgenomen worden.

Maak de medewerkers binnen jouw organisatie enthousiast om een optimale werkhouding vanuit huis te creëren. Benieuwd naar de onderwerpen die je terug kunt laten komen in de e-Learning en de vragen die je kunt stellen? Doe de QUICKSCAN voor meer inspiratie en kom er meteen achter of je zelf wel lekker in balans bent:  

No alt text provided for this image

Wil jij e-Learning inzetten om jouw medewerkers fit vanuit huis te laten werken? Neem dan contact op met Kevin Janssen.
 

Wie zijn wij?
Bij UNI-Learning geloven wij in de kracht en mogelijkheden van online leren. Al meer dan 25 jaar!

Met ons leerplatform FLOWSPARKS helpen wij opdrachtgevers om hun mensen en daarmee organisaties te laten groeien. Door hen in staat te stellen medewerkers die kennis en vaardigheden aan te reiken die ze nodig hebben om de beste te zijn in hun vak. Door kennis ‘te vangen’ in online modules en zo de aanwezige kennis binnen de organisatie te borgen. Op een manier die goed voelt en bij de organisatie past. Met een succesvol resultaat.
 

1. Bron: Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM)


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.