Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-11-2020 | Article Rating | (0) reacties

Leren in coronatijd: minder budget, meer online

Leren in coronatijd: minder budget, meer online

Een kwart van de HR-professionals geeft aan dat door de coronacrisis er minder budget beschikbaar is voor leren en ontwikkelen in hun bedrijf. En wat leervorm betreft, vóór de coronacrisis werd klassikale opleiden het meest toegepast (34%). Door de crisis slonk dat aandeel naar 17%. Online leren maakte de omgekeerde beweging en steeg van 16% naar 28%. Daarmee is het de populairste leervorm van dit moment. Deze conclusies zijn te lezen in de Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

De HR-professionals verwachten dat deze verschuiving van blijvende aard zal zijn. Na de crisis zouden de beide benaderingen in balans zijn. Medewerkers staan niet te springen om opnieuw een klaslokaal te betreden. Eén op vijf werknemers (22%) wil vanwege de huidige coronasituatie op dit moment sowieso geen klassikale trainingen volgen. Zij die dat wél overwegen vinden het belangrijk dat er respect is voor de afstandsregels (47%) en de algemene richtlijnen van het RIVM (42%).

Het hele rapport is online te lezen. Daarin meer cijfers en achtergrondinformatie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.