Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 09-11-2020 | Article Rating | (0) reacties

Curators Are the New Creators

Curators Are the New Creators

Wist je dat er gemiddeld iedere minuut zo’n 550 nieuwe social media gebruikers zijn? En dat er zo’n  40,000 zoekvragen bij Google komen – iedere seconde! De Facebook like button wordt 13 biljoen keer gebruikt per dag en er zijn zo’n 682 miljoen tweets per dag. En jij dacht dat die media ‘uit’ waren? Dan hebben we het nog niet eens over ‘populaire’ media. Dit artikel gaat niet zozeer over leren, maar vinden we toch een must-read omdat het een mooie insteek geeft om content overload te voorkomen.

De insteek is dat de nieuwe populaire content-makers de mensen zijn die juist uit al die hoeveelheden berichten en artikelen dé beste artikelen halen die we niet mogen missen. Een zoekmachine die al kiest voor ons. Interessant om daar eens over na te denken in het kader van leren: in hoeverre ben jij als L&D professional de curator op het gebied van leren van jouw medewerkers? Heb je er al eens bij stil gestaan dat je wellicht zo meer impact hebt als wanneer je helemaal vanaf nul content gaat maken? Lees het artikel en laat je inspireren! Mocht je toch content willen laten maken? Vraag ons gerust om hulp!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.