Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 30-10-2020 | Article Rating | (0) reacties

OEB 2020 vindt gedurende 5 dagen virtueel plaats

OEB 2020 vindt gedurende 5 dagen virtueel plaats

Enkele weken geleden voorspelde ik al dat de Online Educa dit jaar niet fysiek in Berlijn zou plaatsvinden, maar online. Dat is inderdaad het geval. Van 30 november tot en met 4 december vindt de OEB dit jaar online plaats. Dus niet van 2 t/m 4 december. De organisatie belooft dat het evenement “enriching and exciting as ever” zal zijn.

Op maandag 30 november start de OEB om 12 uur met een introductie en om 13 uur met een plenaire sessie. De andere dagen kennen plenaire openingen om 9 uur of om 9.30 uur. Door de dag heen zijn er verschillende typen sessies, inclusief plenaire sessies. De dagen worden ook plenair afgesloten. In totaal kun je deelnemen aan 50 sessies, rond een breed scala aan thema’s. Alle sessies worden opgenomen en blijven drie maanden toegankelijk voor deelnemers.

Ik had mijn agenda vrij gehouden op 3 en 4 december (aanvankelijk ook op 1 en 2 december in verband met reizen en eventuele deelname aan de pre-conference). Ik heb zojuist ook alvast de plenaire sessies in mijn agenda gezet.

Hopelijk publiceert de organisatie het programma snel zodat ik meer keuzes kan maken, en ook ruimte kan maken in mijn agenda op 3 en 4 december. Los van agendatechnische uitdagingen, vind ik het fysiek en psychisch te belastend om een hele week van ’s morgens vroeg online te participeren. Volgens mij verwacht de organisatie dat ook niet. Je moet in elk geval op een hele andere manier als deelnemer dit evenement voorbereiden.

Meer informatie en aanmelden?

Ik ben ook bij de OEB heel benieuwd hoe het informeel ontmoeten online gefaciliteerd wordt. Een online etentje aan Café Einstein in de Kurfürstenstrasse zit er in elk geval niet in. Wel organiseert met mindfullness lunchsessies. Maar dat is bepaald niet ‘my cup of tea’.

Verder zal de beleving heel anders zijn. De fysieke omgeving van de conferentie, de grote aantallen deelnemers en de setting van Berlijn dragen daar zeker aan bij, wat mij betreft. Dat ga ik zeker missen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.