Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 29-10-2020 | Article Rating | (0) reacties

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning nu bij FCE

Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning nu bij FCE

De afgelopen jaren zijn er vele succesvolle uitvoeringen geweest van de Avans Plus Postbachelor opleiding e-Learning. Deze opleiding is 20 jaar geleden gestart bij Fontys en daarna uitgevoerd onder de vlag van Avans Plus. In die jaren is elke uitvoering weer gegroeid met nieuwe inzichten, nieuwe werkvormen, en nieuwe experts die deel uitmaken van onze groep docenten. Vanaf de start ben ik (Marcel de Leeuwe) bij deze opleiding betrokken en als hoofddocent heb ik vele collega's waarmee we samen zorgen voor een intensieve en waardevolle opleiding die uniek is in Nederland.

De Foundation of Corporate Education biedt deze opleiding nu aan en zorgt voor een intenisef leertraject met een doorlooptijd van 1 jaar (FCE is gelieerd aan Kessels & Smit). Met deze stap kunnen we de opleiding op een duurzame manier verder laten groeien. Wij als docententeam zijn erg blij met ons nieuwe 'huis' waar we veel zullen uitwisselen met onze vakgenoten van FCE en Kessels & Smit.

De eerste lesavond is op dinsdag 24 november 2020. Inschrijven kan vanaf nu via de website.

Deze editie is geheel coronaproof

Als de officiële RIVM regels het toelaten maken we voor de contactavonden/dagen gebruik van een enorme kerkzaal in de prachtige locatie van De Zalen van Zeven in de Boothstraat in Utrecht. Mocht de situatie strikter worden en zijn op 24 november dan schakelen we over naar een geheel online aanpak. We hebben daarmee al veel ervaring met twee uitvoeringen en kunnen dit per dag weer flexibel aanpassen. Ook alle docenten hebben ruime ervaring met lesgeven op afstand.

Opzet FCE Postbachelor opleiding e-Learning

De postbachelor opleiding e-Learning bestaat uit een rijke variatie aan blended leer- en werkvormen:

  • 12 lesavonden op locatie in Utrecht (3 uren)
  • 7 webinars (1,5 uur)
  • 2 trainingsdagen op locatie in Utrecht (6 uren)
  • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
  • afsluitende avond met eindpresentaties

Gedurende de contactavonden worden door de hoofddocent en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met vele webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en je maakt middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven. Gedurende de opleiding verwerk je het geleerde in vier opdrachten en pas je direct nieuwe inzichten toe.

Docenten

Twee docenten zijn tevens ook redacteur bij e-learning.nl: Marcel de Leeuwe en Wilfred Rubens. Met een groep gastdocenten zorgen we voor de waardevolle inbreng uit de praktijk.

De hoofddocent is onafhankelijk e-Learning specialist Marcel de Leeuwe. Marcel is sinds 2003 betrokken bij deze opleiding waarvan sinds 2012 als hoofddocent. Marcel coördineert de opleiding en is eindverantwoordelijk, hij verzorgt een belangrijk deel van de lesavonden en webinars. Hij begeleidt alle deelnemers bij de opdrachten en geeft hierbij persoonlijke feedback. Buiten deze opleiding werkt Marcel ruim 20 jaar als e-Learning specialist bij vooral bedrijven, overheid, non-profit en zorgorganisaties. 

Wilfred Rubens is behalve de meest productieve blogger en auteur binnen e-Learning ook iemand die perfect theorie weet de koppelen aan de praktijk van met name het onderwijs. Hij is een kritische onderwijskundige die door hypes heen prikt. Wilfred werkt als onafhankelijk e-Learning specialist voor o.a. de Open Universiteit. Dat is ook één van zijn voormalige werkgevers.

Jeroen Krouwels is commercieel directeur en mede-eigenaar van Hihaho.com (interactieve video) en is sinds de lerarenopleiding met ICT en leren bezig. Eerst met zijn eigen bedrijf, daarna bij Noordhoff Uitgevers en nu bij Hihaho video. Jeroen is altijd met spannende innovaties bezig waarbij de praktijk centraal staat.

Cherida Louz heeft een unieke combinatie gevonden in haar werk: ze is zowel operatieassistente bij hartoperaties als onafhankelijke-Learning specialist. Binnen de zorg ligt haar affiniteit maar haar vakmanschap zet ze ook in bij andere organisaties. Ze kijkt met een nuchtere blik naar e-Learning en weet met scherpe vragen situaties te verhelderen.

François Walgering en Max Mertens zijn gespecialiseerd in het creëren van learning eco-systemen. Beiden werken bij Next Learning Valley en begeleiden uiteenlopende organisaties met Learning Experience Platforms, learning analytics,xAPI en Learning Record Stores. Ze weten een optimale gebruikerservaring en slim gebruik van data te combineren.

Alex van der Linden is een vakman die werkt als Consultant L&D Innovation bij KLM. Hier neemt hij de organisatie mee in zeer diverse e-Learning projecten. Het gaat niet over innoveren maar over het creëren van meerwaarde van de organisatie. Alex heeft zeer veel kennis en ervaring in zowel de didactische kant maar ook de technische e-Learning infrastructuur.

Fons van den Berg heeft als leraar de kracht leren kennen van computers. Fons is de e-Learning man die alles weet van onderwijsinnovatie met behulp van Apple technologie en methodieken. Binnen het onderwijs is hij de persoon die scholen meeneemt in uiteenlopende onderwijsinnovaties. Apple erkent zijn vakkennis en inzet en met zijn bedrijf SeeGenius inspireert Fons scholen en docenten in binnen- en buitenland, vaak namens Apple.

Edwin Bleumink is een kritische innovator. Als Innovation Manager Learning Technology bij KLM is hij op zoek naar waarde creëren voor de organisatie en de professionals binnen KLM door de inzet van innovatieve leertechnologie. Dat doet hij ook als Co-founder bij Learning Linkers voor andere organisaties. Zijn specialiteit is immersive learning met VR, AR en mixed reality.

Meer informatie

Wil je meer weten, bekijk dan de website van FCE of stuur een mail naar Marcel de Leeuwe. Via de website kun je je ook direct inschrijven.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.