Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-10-2020 | Article Rating | (1) reacties

Sterke groei van online leren

Sterke groei van online leren

Het aantal mensen dat op eigen initiatief mogelijkheden zoekt voor online leren, is sinds de coronacrisis verviervoudigd. Het aantal werkgevers dat online leermogelijkheden zocht voor hun werknemers vervijfvoudigde. Twee bevindingen uit het tweejaarlijkse The Future of Jobs Report van het World Economic Forum waarin de veranderende manier van werken wordt onderzocht. Wereldwijd deden 291 bedrijven uit 26 landen mee, waaronder Nederlandse bedrijven. Het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) van de Universiteit van Amsterdam droeg de gegevens voor Nederland aan. De site MT.nl vat de tien belangrijkste bevindingen samen. De snelle opkomst van online leren en trainen, is een van de bevindingen uit het rapport.

Verder valt o.a. te lezen dat het bijscholen van werknemers steeds belangrijker wordt, maar dat de tijd om werknemers te ontwikkelen en bij te scholen korter is geworden. Een meerderheid van de werkgevers is van mening dat investeren in menselijk kapitaal belangrijk is. 66% gaat er van uit binnen een jaar rendement te krijgen op investeringen in bijscholing en omscholing.

Lees het uitgebreide artikel op de site van MT.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

HJolanda
Van HJolanda | 12-11-2020
Corona heeft een grote boost gegeven aan digitale ontwikkelingen. Veel bedrijven kozen ervoor om te digitaliseren, waarbij de vraag naar online leermogelijkheden toenam. Dit zorgde er ook voor dat het internet in huis stabiel moest zijn, want leren met een slechte internetverbinding is zeer vervelend.

Mvg,
Jolanda
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.