Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-10-2020 | Article Rating | (0) reacties

Promotie-onderzoek: Smart CAT nuttig voor Stealth Assessment

Promotie-onderzoek: Smart CAT nuttig voor Stealth Assessment

Stealth Assessment (verborgen beoordeling) wordt vooral toegepast in game-omgevinge. Het is een methode voor automatische beoordeling van vaardigheden. Dat gebeurt door slim gebruik te maken van de digitale sporen die een lerende achterlaat in een game of andere digitale omgevingen. Smart CAT is een van de software tools voor Stealth Assessment.

Konstantinos Georgiadis deed promotie-onderzoek naar Smart Cat, aan het Welten Instituut van de Open Universiteit. Hij verdedigde zijn proefschrift Smart CAT: Machine Learning for Configurable Assessments in Serious Games op 2 oktober. Georgiadis concludeert dat Smart CAT-software helpt bij het ontwerpen van Stealth Assessment en bij de automatische analyses. Uit testen met twee afzonderlijke serious games blijkt dat de beoordelingen die Smart CAT geeft valide en zeer nauwkeurig zijn. Uit computersimulaties is bovendien naar voren gekomen dat de resultaten zeer stabiel zijn onder zeer uiteenlopende testomstandigheden. Smart CAT wordt door eindgebruikers (docenten en beoordelaars) gezien als een zeer nuttig en gebruiksvriendelijk instrument.

Het proefschrift van Georgiadis biedt een nieuw perspectief op data-gebaseerde beoordelingen in serious games. Daarmee draagt het onderzoek bij aan de educatieve waarde van serious games en het gebruik daarvan in het reguliere onderwijs.

Bron: emerce.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.