Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 22-09-2020 | Article Rating | (0) reacties

Geïnspireerd raken over digitalisering binnen de overheid?

Geïnspireerd raken over digitalisering binnen de overheid?

Digitale systemen komen langzamerhand op orde binnen de overheid. Maar digitalisering vereist een nieuwe manier van werken en een wendbare houding. Dit doet een beroep op nieuwe vaardigheden van medewerkers en leidinggevenden. Maar hoe ga je hier als overheidsorganisatie mee om? Tijdens de WEEK van de Digitale Overheid staat het thema digitalisering centraal. Hierbij worden meer dan 1000 ambtenaren met elkaar verbonden en geïnspireerd op het gebied van digitaal werken binnen de verschillende domeinen.


Het draait om jou

Het thema van 2020 is daarom: Het draait om jou! In het programma staan vier domeinen centraal: Publieke Dienstverlening, het Sociaal Domein, het Fysieke domein (omgevingswet) en Bedrijfsvoering. Deze benaderen wij vanuit vier toonaangevende vaardigheden: wendbaarheid, informatievaardigheden, samenwerken en ondernemendheid.

De aanpak is gebaseerd op het gedachtegoed van Digitale Intelligentie en in het bijzonder het Columbusmodel van de 21e-eeuwse vaardigheden. Publieke dienstverlening kan in de toekomst niet zonder wendbare medewerkers. Maar hoe worden ze dat? En welke manier van leidinggeven hoort daarbij? In het sociale domein is samenwerken met ketenpartners cruciaal. De Omgevingswet doet in het fysieke domein een appèl op een andere houding en gedrag van medewerkers. Dat vraagt andere communicatievaardigheden. En ook binnen de bedrijfsvoering zullen in de nabije toekomst andere skills nodig zijn.


Programmering

Tijdens de WEEK van de Digitale Overheid wordt er een enorm breed aanbod aan online sessies gegeven. Je kunt zelf je programma samenstellen omdat alles online wordt gegeven. Volg bijvoorbeeld inspirerende keynotes van Danielle Braun, Jim Stolze en Anett Numa.

De volledige programmering vind je op de website van de week van de Digitale Overheid.


Maak gebruik van een early bird ticket

De WEEK de Digitale Overheid vindt volledig digitaal plaats van 23 t/m 27 november 2020 en is toegankelijk voor bestuurders, directies, managers en alle ambtenaren die sterke affiniteit hebben met het thema digitalisering en de vaardigheden die dit vereist. Het is mogelijk om deel te nemen als organisatie, of je kunt losse kaarten afnemen. Deelname kost €375,00 voor één kaart. Wanneer je twee kaarten afneemt, betaal je €325 per kaart. Wanneer je drie kaarten afneemt, betaal je  €275 per kaart en wanneer je vier of meer kaarten afneemt, betaal je €225 per kaart.  SkillsTown relaties kunnen echter €50 extra early bird korting krijgen bovenop de genoemde bedragen. Gebruik hiervoor bij aanmelding de code: SkillsTown3114. Deze code is geldig tot en met 1 oktober 2020.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.