Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-05-2016 | Article Rating | (0) reacties

Game verzamelt data over Alzheimer

Game verzamelt data over Alzheimer

T-Mobile en de stichting Alzheimer Nederland introduceerden de afgelopen week de Nederlandse versie van de game Sea Hero Quest. Met het spel wordt praktijkinformatie verzameld, zo stellen de twee initiatiefnemers: elke twee minuten spelen staat gelijk aan vijf uur wetenschappelijk laboratoriumonderzoek. Met de weg die de speler in een doolhof aflegt, wordt data afgegeven die wordt gebruikt om meer te weten te komen over de werking van de hersenen.

 

Volgens Marc Petit, directeur Wetenschappelijk Onderzoek van Alzheimer Nederland, biedt het spel een goed alternatief voor het vaak kostbare en tijdrovende wetenschappelijk onderzoek naar hersenfuncties. De introductie past in de wens om meer 'research-at-home' te doen. Vaak wordt met dergelijk onderzoek ook slechts een klein deel van de bevolking bereikt.

 

Door gebruik te maken van het gamification-concept (het toepassen van spelprincipes en -methoden voor andere doeleinden, zoals het in kaart brengen of veranderen van gedrag) wordt het volgens Petit mogelijk om relatief eenvoudig op grote schaal gegevens te verzamelen van mensen die anders moeilijker te bereiken zijn. 'Daarnaast past de game ook naadloos in onze campagne samendementievriendelijk.nl, die tot doel heeft Nederland dementievriendelijker te maken,' aldus Petit.

 

Bron: icthealth.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.