Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 31-08-2020 | Article Rating | (0) reacties

Learning to Learn: On the Science of Memory and Effective Learning

Learning to Learn: On the Science of Memory and Effective Learning

Waarom leer je en wat levert het op? Voor professionals die elke dag weer bezig zijn met leren en laten leren, is dat een goede vraag. Mark Koester gaf er in een persoonlijke blog een mooie antwoord op. Hij schreef de blog nadat hij de (gratis) Coursera cursus Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects had gevolgd. Een tip voor ieder die meer wil weten over hoe leren werkt én hoe de hersenen werken.

Koester gaat in het artikel Learning to Learn ook uitgebreid in op wat voor technieken er zijn om te helpen bij het onthouden, motiveren en ontwikkelen van leergewoontes. Los van deze technieken vindt Koester leren een persoonlijk proces dat beter gaat als je jezelf goed kent en weet hoe je het beste leert.

Als je leermomenten ontwikkelt moet je dus oppassen met het klakkeloos inzetten van opdrachten, uitleg laten geven en testen. Vergeet niet om ook leuke dingen in te zetten die positieve emoties en stemmingen geven. Koester adviseert om leermethodes te gebruiken die we waarderen en waar we van genieten, ook als is het niet helemaal effectief. Voor de teamleden van Let’s Learn! staat de Coursera cursus in ieder geval op de planning om te volgen, waarna we de discussie met elkaar aangaan. Hoe brengen we de juiste balans in leermiddelen tussen effectief en leuk en goed leren? Hoe leren we? De vragen blijven van belang!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.