Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 26-08-2020 | Article Rating | (0) reacties

Waarom is Open Source software succesvol?

Waarom is Open Source software succesvol?

Open Source software wordt zeer veel gebruikt door bedrijven, en ook steeds meer door overheden en het onderwijs. Deze software wordt meestal gebruikt voor interne doeleinden, zoals voor training, opleiding en educatie. Maar ook om externe redenen, bijvoorbeeld om een commerciële dienst te kunnen verlenen aan klanten.


Gebruik voor opleidingen en kennisborging

Onderwijs en overheidsinstellingen gebruiken in toenemende Open Source software in plaats van commerciële software, naast het frequente gebruik door Enterprise organisaties en MKB bedrijven. Naast de generieke voordelen van Open Source Software, zijn er een scala aan specifieke voordelen. Waarom is Open Source software nu zo belangrijk voor onderwijs, training, opleiding en kennisoverdracht? 

De volgende redenen worden op onze website Future Learning BV uitgebreid toegelicht:

  • Kosten en wendbaarheid
  • Flexibiliteit
  • Missie
  • Ondersteuning en integratie
  • Aanpassing en customisatie
  • Innovatie
  • Verbindingen
  • De toekomst
     

Future Learning en Open Source software voor online leren

Wij, bij Future Learning, werken nauw samen binnen de ILIAS Open Source Community, onder andere bij de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten voor gebruikers zoals onze klanten; Internationale Bedrijven, het Ministerie van Defensie en de NAVO. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling en helpen we met het testen van nieuwe ILIAS versies. We werken ook met de BigBlueButton Open Source Webconferencing omgeving voor online leren en zijn actief in de H5P Open Source Content Creatie en Content Management Gemeenschap.

We bieden ook geïntegreerde oplossingen op basis van deze platforms en omgevingen. Deze Open Source software gemeenschappen, met name ILIAS, zijn volledig gebaseerd op het volgen van open standaarden op het gebied van technologie, functionaliteit en interoperabiliteit, met als doel het mogelijk maken van volledig gepersonaliseerd leren.

Er is altijd de mogelijkheid om ook commerciële tools te betrekken via open standaarden zoals LTI en xAPI. En er is altijd samenwerking mogelijk met andere Open Source tools en ook commerciële learning tools op basis van de open standaarden voor technologie, content en integratie. Het uiteindelijke doel is het aanbieden van leeromgevingen die echt werken en resultaat opleveren en tegelijkertijd betaalbaar zijn en toekomstvast. Lees hier meer >

Over onze diensten leest u hier meer >
 Voor extra informatie kunt u bellen of mailen naar:
Future Learning BV
Mail: info@futurelearning.nl
Tel:   0165-700511
Site: https://futurelearning.nl/

Bij serieuze belangstelling voor de aangepaste mogelijkheden voor uw organisatie, die Future Learning BV kan bieden, kunt u zich aanmelden voor een gratis Expertsessie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.