Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-05-2016 | Article Rating | (0) reacties

MOOCs van en voor het bedrijfsleven

MOOCs van en voor het bedrijfsleven

Het fenomeen MOOC (Massive Open Online Courses) is al lang niet meer alleen het ‘speeltje’ van universiteiten die daarmee willen laten zien wat voor expertise zij in huis hebben. MOOCs zijn grootschalige, (vaak, maar niet altijd) gratis, open en online cursussen die kunnen worden gevolgd door iedereen met belangstelling voor het onderwerp. In toenemende mate begint het bedrijfsleven de mogelijkheden van MOOCs te ontdekken. Niet alleen als afnemer, maar ook als aanbieder. Het biedt organisaties de mogelijkheid om te laten zien welke expertise zij in huis hebben. En daarmee komen MOOC-platforms opzetten, naast de bekende als edX, Coursera en Udacity. Het Duitse Iversity is in Nederland minder bekend. Een startup in Berlijn die eveneens content van universiteiten aanbiedt, maar daarnaast ook van (grote) bedrijven. Zo biedt accountant en consultancybedrijf KMPG de MOOC Corporate Digital Learning aan: “Learn how to optimise your company’s education processes with Corporate Digital Learning (CDL). Improve engagement, knowledge transfer and job performance with a global community of social learning professionals.”

 

Voor veel van de cursussen bij Iversity moet worden betaald. Zoals bijvoorbeeld voor de cursus Predictive Analytics in Commerce die het Nederlandse marketing consultancybureau VODW samen met verzekeraar NN Group heeft gemaakt: “Learn how to use predictive modelling and its applications in commerce. This course will enable you to maximise marketing effectiveness and drive revenue in your professional life.” Lees meer over de achtergronden van deze samenwerking op de site van Consultancy.nl.

 

Andere betaalde voorbeelden uit de catalogues van Iversity: Visual Thinking for Business en Presentation Skills for Business

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.