Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 18-03-2016 | Article Rating | (0) reacties

Iets nieuws? Nee, iets nu's

Iets nieuws? Nee, iets nu's

De ALP-strategie. De ALP-strategie is gemakkelijk hanteerbaar. Voor iedereen. Directies, HRM-ers, L&D-ers, marketing-communicatie mensen, teamleiders, experts. 

ALP betekent: Active Learning Program. Gericht op toepassing. Gedreven door innovatie, beleid, kwaliteit, cultuur, professionaliteit of een combinatie ervan. Het gaat hier om online (of blended) learning. Ook wel: e-learning genoemd.

De ALP-strategie betreft zowel een filosofie als een ontwerp-aanpak (op basis van appreciative inquiry, backcasting en modellering). De bijbehorende productiewerkwijze is formatgestuurd met als output een set playlists met aansprekende learning interventies. Verrassend snel te realiseren. Daarbij is alle aandacht gericht op het brengen van focus en succes. Toepassing? Van performance support tot awareness campagnes en alles ertussenin. Online trainingen. De kracht van de ALP-strategie en de organisatieversterking die het oplevert, is onder andere te danken aan de kenmerkende positieve en contextrijke benadering. Van doen naar weten en van weten naar doen. 

Door het benutten van heldere Structured Studyworks en doelgerichte Insights Workouts gaan de praktijk en de theorie leven. Door slim met informatie om te gaan, door de reflectiekracht van eenvoudige didactische werkvormen en door essentiële vragen te benutten, krijgt kennis direct persoonlijke betekenis en brengen instructies en oefeningen de gewenste doorbraak. 

Een Active Learning Program is op verschillende manieren te lanceren. Een Flexible Learning System* heeft de voorkeur omdat deze ook op een smartphone werkt. Het Active Learning Program is echter ook op andere manieren online te brengen. Met een Learning Management System (LMS) bijvoorbeeld. Veel bedrijven en organisaties hebben een eigen LMS (zoals e-Campus Portal, NetDimensions, SuccesFactors of een ander LMS), dus dat biedt mogelijkheden. Zonder FLS of LMS zou er een maatwerksite gemaakt moeten worden om de organisatie en achterliggende techniek voor de experience van een Active Learning Program, waar te kunnen maken. Met FLS of LMS is dat direct ontzorgt en dus comfortabel.

Welke keuze je ook gaat maken op welke wijze je een Active Learning Program online lanceert en faciliteert, blijf vooral het volgende voor ogen houden: het gaat erom mensen te verleiden, te verrassen en in beweging te brengen. Hen op een praktische manier de sleutels in handen te geven om zichzelf en de organisatie toegang te geven tot een -voor dat moment- ideale situatie, waar geen te kort is aan het juiste gedrag, de juiste vaardigheden en de juiste kennis.

Het Active Learning Program gaat voor een vijf sterren mentaliteit in maatwerk en dat maakt het zo mooi om aan mee te doen. Met mensen die aanvullende ideeën hebben en/of gelijksoortig enthousiasme delen, of praktischer: workouts willen zien/ervaren, zouden we graag van gedachten willen wisselen! Neem contact op met UNI-Learning.

*Een voorbeeld van een Flexible Learning System is FLOWsparks, een jong initiatief (vanuit de software engineers van UNI-Learning) welke de komende jaren verder zal worden uitgewerkt. De eerste groepen FLOWsparks-users staan al in de startblokken om te ontdekken hoe het hen ondersteunt zichzelf te ontwikkelen.

UNI-Learning


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.