Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-03-2016 | Article Rating | (0) reacties

Whitepaper: data & kwaliteit onderwijs

Whitepaper: data & kwaliteit onderwijs

Bij SURFnet kan een whitepaper worden gedownload over de inzet van gebruikersdata voor het verbeteren van het onderwijs. Vanaf het moment dat een student zich oriënteert op de website van de hogeronderwijsinstelling tot het moment dat hij als alumnus wordt geregistreerd, laat hij een digitaal spoor na. Studenteninformatiesystemen, de online leeromgeving en de bibliotheek, maar ook bijvoorbeeld wearables van studenten zelf, genereren een veelheid aan potentieel interessante data.

 

Wanneer alle systemen aan elkaar worden gekoppeld, krijg de instelling inzicht in het leergedrag van de studenten, de kwaliteit van het onderwijs en de eigen effectiviteit. Meer inzicht levert beter onderwijs voor de student op. Het verzamelen, analyseren en rapporteren van data uit leeromgevingen is niet zo eenvoudig. Er zijn onderwijskundige, ethische, juridische en technische uitdagingen die meer duidelijkheid behoeven. De whitepaper beschrijft deze uitdagingen samen met praktijkvoorbeelden en tips voor docenten en instellingen.

 

Bron: SURF


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.