Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-03-2016 | Article Rating | (0) reacties

MOOCs straks ook met studiepunten?

MOOCs straks ook met studiepunten?

De Universiteit Delft onderzoekt wereldwijd met 6 andere universiteiten of er een systeem kan komen waarbij studenten studiepunten krijgen na het afronden van MOOCs. Dat vertelde collegelid Anka Mulder haar Europese collega’s recent tijdens de EU-conferentie over hoger onderwijs in Amsterdam. 'Een beetje zoals dat in de luchtvaart al bestaat', legde Mulder uit. Wie een ticket koopt bij de KLM, kan zomaar vervoerd worden door Alitalia, Kenya Airways of een van de andere zeventien ‘partners’ van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. 'Die verschillende maatschappijen vertrouwen op elkaars kwaliteit.'

 

Mulder vertelde ook dat de Massive Open Online Courses de TU Delft geen windeieren hebben gelegd. Het aantal buitenlandse studenten is flink gegroeid, mede doordat de MOOCs als reclame werken voor het onderwijs in Delft.

 

Bron: UT Nieuws


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.