Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 23-06-2020 | Article Rating | (0) reacties

LinkedIn Learning: Leren na Corona belangrijk

LinkedIn Learning: Leren na Corona belangrijk

Leren na Covid-19 is belangrijker dan ooit, volgens het zojuist verschenen LinkedIn Learning rapport. Bij LinkedIn Learning, een van de grootste wereldwijd werkende Learning platforms, werd in maart zo’n 130% meer geleerd dan vóór de pandemie. Zij grepen het moment aan om opnieuw onderzoek te doen naar de ‘state of the industry’. Dat leverde interessante cijfers op die we delen in dit artikel. 

State of the industry onderzoek
Ieder jaar voert LinkedIn Learning een breed onderzoek uit naar de state of the industry. Daarvoor  hebben ze ruim 4100 respondenten van over de hele wereld. Dit zijn 900 L&D professionals en 3100 medewerkers uit 31 landen. Een deel van de resultaten van het onderzoek van eind 2019 werd  vrijgegeven tijdens de Learning Technologies dagen in februari 2020. Het gehele rapport zou begin maart 2020 gepubliceerd worden. Wie had ooit gedacht dat ze een maand later al totaal verouderd zouden zijn. LinkedIn Learning heeft dat snel ingezien en heeft in maart en april 2020 een extra onderzoek uitgezet om de state of the industry opnieuw te meten.

Belang van leren
Eind april 2020 vindt 70% van de CEO’s het belangrijk om aandacht te hebben voor leren. Eind 2019 was dit maar 28%. LinkedIn Learning concludeert op basis van deze en andere cijfers: “One thing is clear. Leren is belangrijker dan ooit eerder. Leren heeft definitief een plek verdiend aan de managementtafel en speelt een centrale rol in de nieuwe wereld van werk.”

Uitkomsten
Behalve dat de CEO’s leren omarmen zijn er nog andere interessante getallen uit het onderzoeksrapport te halen. Zo is er bij grote organisaties in de maanden maart en april 130% meer tijd aan leren besteed dan in de twee maanden daarvoor. LinkedIn Learning heeft in diezelfde tijd ook een grote boost gezien bij managers: zij hebben in maart en april twee keer zoveel tijd aan leren besteed als in januari en februari. Managers namen ook een actieve rol in het promoten van leren bij hun medewerkers. 

Uitgaven aan leren in 2020
61% van de L&D’ers geven aan dat er in 2020 minder geld naar klassikale cursussen met trainers gaat dan in 2019. En het is dan ook niet raar dat 66% van de respondenten zegt dat er meer geld gaat naar virtuele klassikale trainingen dan in 2019. De L&D’ers verwachten dat ze 60% meer tijd zullen besteden aan online asynchrone leeroplossingen dan in 2019. Uit het onderzoek blijkt dat deze trend ook na terugkeer in de Nieuwe Werkelijkheid zal doorzetten. 

Sterkere leercultuur door Covid-19
Uit het onderzoek blijkt de verwachting dat de aandacht voor sociaal leren met 75% stijgt. Dit is een gunstige ontwikkeling omdat het maakt dat het rendement van leren stijgt en het geleerde blijft plakken. In lijn met deze cijfers is het ook niet raar dat 56% van de L&D’ers het ermee eens is dat de leercultuur sterker is na de Covid-19 dan daarvoor. 

Wat zijn de verwachtingen voor de Nieuwe Werkelijkheid?
Er wordt al hard gewerkt aan het opbouwen van skills/vaardigheden die kritisch zijn om de organisatie weer op te bouwen. 79% van de L&D’ers zegt dat ze werk verrichten om de organisatie voor te bereiden op de post-COVID-19 wereld.

Zo’n 62% van de L&D’ers zegt al druk te zijn met het helpen van medewerkers om in de organisatie te overleven. Daarmee bedoelen ze dat Interne mobiliteit een prioriteit is voor ze.

L&D aan de beslisserstafel? 
Bij 62% van de organisaties heeft L&D in maart of april 2020 een plek aan de managementtafel. Dit was eind 2019 maar bij 24% van de organisaties het geval. En zat je nog niet aan tafel? Volgens LinkedIn Learning is het dan nu de tijd om alsnog aan tafel te komen bij de beslissers. We hebben nu de cijfers om te laten zien dat door leren belangrijk is. Er is maar één eindconclusie mogelijk na het bestuderen van het onderzoek: Leren wordt steviger omarmd dan ooit! 

Geschreven door Helma van den Berg, microlearning expert Let’s Learn! 

Gebruikte informatie:
LinkedIn Learning report:
Leading with Learning: Insights and Advice About the New State of L&D
Weten wat Ger Driesen voorspelt voor de komende periode? Bekijk dan het webinar
De Wereld Leert Door 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

23-11

Ctrl-alt delete: is je brein te resetten?

Door: Let’s Learn!
22-11

Snelle eLearning authoring toolkit

Door: iSpring Solutions
29-11

LMS of LXP? Zo maak je de beste keuze.

Door: UP learning

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.