Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-03-2016 | Article Rating | (0) reacties

Seminar over ICT in het onderwijs

Seminar over ICT in het onderwijs

SURFacademy organiseert een seminar waarin technologie-reuzen Microsoft, SAP, Oracle en IBM hun licht laten schijnen over de ontwikkelingen binnen het onderwijs. Drie actuele thema’s staan centraal:

 

  • Mobility: Studenten brengen steeds vaker hun eigen devices mee. Ze studeren niet alleen met laptops, maar ook met tablets en smartphones. Bestuurders en medewerkers gebruiken bovendien ook steeds vaker mobile devices. Hierbij is de beschikbaarheid versus de beveiliging voor de IT-afdeling een serieuze uitdaging.
  • Learning analytics: Een niet te stoppen ontwikkeling, waarbij we nog maar aan het begin staan. Hoe is, op basis van de beschikbare data over het leerproces van de student, te voorspellen en te sturen op het uiteindelijke studiesucces? Ook vragen over privacy van gegevens spelen in deze ontwikkeling een belangrijke rol.
  • Transitie naar de cloud: De beweging naar de cloud is binnen onderwijsinstellingen reeds gemaakt. Ook de 4 leveranciers maken stappen naar de cloud. Wat is hun visie en hoe zit het met de beveiliging van gegevens en systemen? Hoe zorgt u als instelling voor regie over en tussen al die cloud-diensten?

De bijeenkomst is op e31 maart bij SURF in Utrecht en duurt van 12.00 tot 16.30 uur.

 

Inschrijven kan online.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.