Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-03-2016 | Article Rating | (0) reacties

E-learning: 'preventie suïcide'

E-learning: 'preventie suïcide'

e-Learning gericht op het voorkomen van zelfmoord onder adolescenten, verbetert de kennis en het zelfvertrouwen van ‘gatekeepers’. Gatekeepers zijn professionals – zorgverleners, schoolpersoneel, politie – die door hun werk in contact komen met mensen met een verhoogd risico op suïcide. Het opleiden van gatekeepers in het herkennen, begeleiden en verwijzen van hoogrisico-individuen is een veelbelovende preventiestrategie. Traditionele scholing kost veel tijd. In 2011 ontwikkelde de VU binnen het platform ‘Mental health online’ 8 korte e-learningmodules . De online modules resulteerden in meer kennis en in een groter zelfvertrouwen. De effecten waren na 3 maanden nog steeds zichtbaar. Na 3 maanden meldde 45% van de gatekeepers dat hij of zij de opgedane kennis daadwerkelijk had toegepast.

 

Of online training net zo effectief is als face-to-face training is niet gemeten. Ook is uit deze studie niet op te maken hoe de gatekeepers het in de praktijk deden na de e-learning. Toch denken de auteurs dat gatekeepers met weinig tijd kunnen profiteren van de toegankelijkheid, eenvoud en flexibiliteit van online training.

 

Bron: ntvg.nl

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.