Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-02-2016 | Article Rating | (0) reacties

Ouderen: 1 op de 11 kent online leren

Ouderen: 1 op de 11 kent online leren

Ouderen willen blijven leren, blijkt uit een onderzoek onder de lezers van Plus Magazine. Ruim tweederde (68%) van alle ouderen geeft aan te willen bijblijven en nieuwe inzichten te willen opdoen.

 

Vrouwen zijn actiever in het volgen van cursussen en opleidingen dan mannen. Mannen staan meer open voor het volgen van cursussen via internet, blijkt uit het onderzoek. Online cursussen worden door deze doelgroep nog relatief weinig gebruikt: een op de elf respondenten heeft weleens een online training gevolgd. Als belangrijkste bezwaar noemen senioren het ontbreken van ‘het delen van ervaringen’. Wim Veen, emeritus hoogleraar educatie en technologie aan de TU Delft, vindt dat opvallend, omdat communiceren met medecursisten en de docent juist via internet mogelijk en eenvoudig is. Hij zegt over online leren: "Het gemak waarmee je het doet, het genot dat het oplevert en de tijdwinst door het vervallen van reistijd maakt deze manier van leren toegankelijker dan ooit."

 

Bron: PlusOnline

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.