Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-02-2016 | Article Rating | (0) reacties

UvA wint Google Glass-experiment

UvA wint Google Glass-experiment

Fix Your Vowels van de UvA (faculteit Geesteswetenschappen) is de winnaar van een wedstrijd voor het slimste en meest kansrijke experiment met Google Glass. Vier onderwijsinstellingen onderzochten in 2015 de toegevoegde waarde van Google Glass voor het onderwijs.

 

Fix Your Vowels helpt bij het beter leren uitspreken van Spaanse klinkers Het feedbackprogramma werd in 2011 ontwikkeld door Dirk-Jan Vet en Lie-Lahuerta, technici Taalwetenschap. De student hoort een woord of klank, spreekt deze na en ziet zijn uitspraak geprojecteerd in een visuele klinkerdriehoek op het scherm. Hij moet proberen om de klinkerpositie van de native Spaanse uitspraak te raken.

 

De toepassing is verrassend - het zien van je uitspraak - en past binnen de huidige mogelijkheden van Google Glass. De toepassing was er al, en is bewerkt tot een toepassing voor Google Glass. De toepassing van de UvA biedt toevoegde waarde in het gemak (niet meer vast aan één plek, gemakkelijkere interface) en betrouwbaarheid (microfoon steeds op dezelfde plek). Het experiment en de inzet van de Google Glass zijn een stap richting bijvoorbeeld de universele vertaler (de babelfish in je oor) of een coach in je oor.

 

Bron: SURF


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.