Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-05-2020 | Article Rating | (0) reacties

Corona-angst om besmet te worden? Mask Up Now!!

Corona-angst om besmet te worden? Mask Up Now!!

Nu het onderwijs weer schoorvoetend de lessen hervat en de overheid geleidelijk de teugels laat vieren, lijkt het verstandig om na te denken hoe we onszelf en anderen kunnen beschermen. Een gratis toegankelijk artikel op de betaalsite Medium laat zien hoe dat het dragen van een gezichtsmasker de pandemie binnen de perken kan houden. Al helemaal in combinatie met afstand houden en regelmatig handen wassen. Kort samengevat, het dragen van een masker werkt twee kanten op. 1. Ben jij besmet en je draagt een masker, dan is de kans klein dat je een ander besmet. 2. Ben je niet besmet en je draagt een masker, dan verlaagt dit de kans substantieel dat een ander jou besmet.

Voor iedereen die twijfelt, die zich afvraagt welk type masker goed werkt of wil weten wanneer het dragen zin heeft en wanneer niet, is het artikel van Robert Wachter in Medium een aanrader. Wachter is hoofd van de afdeling geneeskunde van de University of California, San Francisco (UCSF).

Er mag dan geen wetenschappelijk bewijs zijn voor een positief effect (is er wel bewijs dat het geen effect heeft?) hoogleraar Wachter zat de lezer aan het denken: “I am someone who believes deeply in evidence-based medicine. Yet there are times in epidemiology where the evidence, though imperfect, is still good enough to take action, particularly when the intervention is cheap and benign. The Covid pandemic is undoubtedly one of them.” De moeite van het lezen waard. Kost maar 10 minuten, volgens Medium. 

Lees op die site het hele artikel.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

30-03

Digital Learning Consultant

Bright Alley
30-03

Product Support Specialist

GoodHabitz Eindhoven
21-03

Creatieve Learning Consultant

UP learning

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.