Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 18-05-2020 | Article Rating | (0) reacties

De do’s voor het geven van een webinar

De do’s voor het geven van een webinar

Geef jij binnenkort een webinar en wil je op en top voorbereid zijn? In dit artikel lees je 8 dingen die je zeker wel moet doen zodat je kijkers blijft boeien en een verhaal vertelt dat blijft hangen.


1. Get to the point

Niets zo saai als een lang verhaal waarbij de kernboodschap wegblijft. Probeer daarom ‘to the point’ te komen. Zorg ervoor dat zowel je slides als je verhaal geen overbodige informatie bevatten. Gebruik zo min mogelijk tekst op de slide en laat die vooral ondersteunend zijn. Zorg er daarnaast voor dat je een doel hebt met je webinar en dat je verhaal aan dit doel voldoet. Wil je bijvoorbeeld vertellen hoe je een appeltaart bakt? Vertel minder over waarom het zo leuk is om een appeltaart te bakken en meer over hoe de kijker zelf een appeltaart bakt. Houd je doel goed voor ogen.

2. Oefen tot je een ons weegt
Practice makes perfect. Want hoe vaker je het webinar ‘droog’ oefent, hoe natuurlijker je presentatie overkomt! Als je weet wat je in het webinar wilt vertellen, oefen dan zoveel mogelijk met het presenteren van je verhaal. Doe hierbij net of je het webinar live geeft en gebruik dus ook je slides. Om écht een goed beeld te krijgen, kun je jezelf opnemen en je presentatie terugkijken. Niemand is kritischer dan jijzelf.

Klik hier om de rest van de tips te lezen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

17-01

Articulate Webinar Weken 2022

Door: The Courseware Company
12-01

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Door: Future Learning

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.