Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-05-2020 | Article Rating | (0) reacties

Edtech ‘superhot door coronacrisis’ maar is het ‘blijvertje’?

Edtech ‘superhot door coronacrisis’ maar is het ‘blijvertje’?

Optimistisch verhaal over start-ups in online leren op de site van Innovation Origins. De coronacrisis heeft de ontwikkelingen van start-ups die zich op online educatie en thuiswerk richten, een enorme vaart gegeven, schrijft Lucette Mascini op de site: “Geen ondernemer die dit hardop durft te zeggen: maar de verspreiding van het valse virus is toch echt hét ticket naar succes voor start-ups die al een tijdje bezig waren om een product te maken voor online leren of thuiswerken.”

Wel bestaat het gevaar dat de mogelijkheden van online leren zullen afnemen. “Zodra de kinderen naar school gaan, nemen de onderwijzers de lessen weer over en zullen ze hun oude, ingesleten patronen weer oppakken”, schrijft Mascini. Klaas Lameijer – oprichter van Symbaloo – is optimistischer. Hij denkt dat (vormen van) online leren ‘een blijvertje zullen zijn’, als blijkt dat de online lessen tot betere resultaten leiden.

Lees het uitgebreide artikel op Innovation Origins.

Op deze site is ook een artikel te vinden onder de kop: Edtech-bedrijven ineens superhot door coronacrisis.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.