Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-05-2020 | Article Rating | (0) reacties

Wat vinden leerlingen van online leren?

Wat vinden leerlingen van online leren?

Door het coronavirus ging vrijwel alle onderwijs online. Hoe ervaren leerlingen dat? Wat moet er volgens hen blijven, als ze straks weer gewoon naar school gaan? Uit een onderzoek onder ruim 10.000 leerlingen blijkt maar liefst 93 procent van de kinderen het werken in eigen tempo belangrijk vindt. 87 procent van de leerlingen geeft aan de flexibiliteit in de planning heel graag te willen behouden.

Het onderzoek is gehouden door de CED-Groep onder ruim 10.000 kinderen en jongeren die thuis hebben gewerkt met de digitale lessen voor begrijpend lezen van Nieuwsbegrip. In de periode van noodgedwongen afstandsonderwijs zijn veel scholen de volledig digitale lessen begrijpend lezen gaan aanbieden.

Het online leren blijkt te bevallen. Maar liefst 84 procent gaf aan soms (34 procent) of altijd (50 procent) lessen online te willen maken. 78 procent van de leerlingen wil instructiefilmpjes van hun leraren behouden en over het beeldbellen met hun leraar is 83 procent van de ondervraagde leerlingen positief. 

Het merendeel van de kinderen vindt het in meer of mindere mate prettig om meer zelfstandig en alleen te kunnen werken. 78 procent wil dit behouden. Gemiddeld 87 procent van de leerlingen geeft aan de flexibiliteit in de planning heel graag te willen behouden. Slechts 7 procent hecht hier geen waarde aan. En met een overtuigende 93 procent laten de kinderen weten dat hun eigen invloed op het tempo belangrijk is.

Bron: Nationale Onderwijsgids


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

17-01

Articulate Webinar Weken 2022

Door: The Courseware Company
12-01

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Door: Future Learning

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.