Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-04-2020 | Article Rating | (0) reacties

Online leren: kwestie van doen

Online leren: kwestie van doen

De overstap van klassikaal naar online leren is ‘gewoon een kwestie van doen’, constateert Dirk Megens op fd.nl. Megens is docent economie en rekenen bij ROC Nijmegen en als Meneer Megens rekenexpert op YouTube. ‘Op de eerste dag dat de scholen dicht waren, was ik aan het genieten. Ik zag overal collega's overleggen over onderwijs op afstand. We zitten echt in een digitale revolutie, we doen dit vanaf nul. We hadden wel een platform voor e-learning, maar de prioriteiten lagen altijd bij andere dingen. Nu voelt iedereen de verplichting om les te blijven geven, live via een videoverbinding of door video's op te nemen’, vertelt hij aan het FD.

Op maandag en vrijdag geeft Megens les op het ROC via Microsoft Teams. Toch mist hij het contact met zijn studenten: ‘Een belangrijk onderdeel van de les is ook dat studenten zich gezien en gehoord voelen. In de klas kan ik even naar iemand toelopen en vragen hoe het thuis gaat. Het online vragenrondje verbroedert ook, maar de mogelijkheden zijn toch minder’.

Lees het uitgebreide interview op fd.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

17-01

Articulate Webinar Weken 2022

Door: The Courseware Company
12-01

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Door: Future Learning

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.