Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-04-2020 | Article Rating | (0) reacties

Webinar Toetsen op afstand

Webinar Toetsen op afstand

SURF houdt op 17 april een webinar over toetsen op afstand. Daarin wordt behandeld welke (online) alternatieven er zijn voor de klassieke eindtoets. Zijn alle toetsen even zinvol? En vooral ook: zijn er goede alternatieven? Sharon Klinkenberg (UvA), voorzitter van de SIG Digitaal toetsen, trapt af met een reflectie op deze vragen. Vervolgens komen sprekers uit verschillende universiteiten en hogescholen aan het woord met concrete voorbeelden uit hun eigen onderwijspraktijk. We dagen je uit om zelf alternatieve toetsvormen te ontwikkelen, en geven je tips en tricks om dit tot een succes te maken.

Voorkennis

SURF gaat ervan uit dat deelnemers beschikken over basiskennis van toetsing. Voor meer theoretische achtergrond is het raadzaam om het OU-webinar Online summatief toetsen te bekijken. Dit geeft een goed vertrekpunt. Lees ook alvast het artikel Tentamenperiode: en hoe nu toetsen op afstand?.

Het webinar is op 17 april van 13.00 tot 14.00 uur.

Meer op de site van SURF.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.