Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

Universiteit Antwerpen: in een week bijna 90% online

Universiteit Antwerpen: in een week bijna 90% online

In de eerste volledige week dat er aan de Universiteit Antwerpen uitsluitend op afstand les wordt gegeven, is 80 à 90 procent van de voorziene lessen digitaal kunnen doorgaan. Dat blijkt uit ICT-cijfers van de universiteit, schrijft HLN.be.

De UAntwerpen werkt voor online lesgeven met twee systemen: een eigen Mediasite en de dienst Blackboard Collaborate Ultra op het elektronische leerplatform Toledo. Via beide systemen is het voor docenten mogelijk om digitaal onderwijs te organiseren, via vooraf opgenomen video of via livestream.

Op Mediasite werden tussen maandag 16 en donderdag 19 maart 1.022 video’s aangemaakt. 351 daarvan werden in leslokalen gemaakt, 671 kwamen van de docenten zelf. Op donderdag hadden die video’s 43.541 views.

Op Blackboard waren er tussen maandag en vrijdag 1.635 sessies aangemaakt. In totaal 24.888 deelnemers woonden die digitale lessen bij. Volgens de UAntwerpen schaalde het bedrijf achter de dienst de capaciteit het afgelopen weekend op met factor 40. “De systemen kunnen momenteel een capaciteit van 600.000 gelijktijdige gebruikers binnen de EU aan, wij verwachten de komende weken geen problemen”, vertelt de universiteit aan HLN.

Bron: HLN.be


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.