Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

Landelijk coördinatiepunt online onderwijs

Landelijk coördinatiepunt online onderwijs

De Vereniging van Universiteiten (VSNU), Vereniging Hogescholen (VH), SURF en het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT bundelen hun krachten. Samen vormen zij een landelijk coördinatiepunt voor kennisuitwisseling en ondersteuning. Zij werken hierin samen met de Universiteit van Nederland, die technische faciliteiten beschikbaar heeft voor opname of streaming van online hoorcolleges en werkgroepen.

Er vindt een ongekende versnelling plaats, schrijft SURF op zijn site. Elke docent, voor- of tegenstander van online onderwijs, moet van de ene op de andere dag al het onderwijs volledig online aanbieden. En al die docenten hebben de hulpmiddelen die hen worden aangeboden hard nodig, want online onderwijs is niet een simpele één op één vertaling van het face-to-face onderwijs.

De volgende voorzieningen zijn beschikbaar:

Vraagbaak

Een online onderwijsvraagbaak expertise over hoe je online onderwijs inhoudelijk vormgeeft wordt verzameld en gedeeld in de Online onderwijsvraagbaak. Iedereen uit het Nederlandse onderwijs kan gebruik maken van dit platform en zelf ook expertise delen. Denk daarbij aan handleidingen, tips & tricks en webinars over online onderwijs. De artikelen clusteren we in verschillende thema’s, zoals open leermaterialen, video’s, software en tools en toetsen.

Webinars

De initiatiefnemers bieden een serie webinars op het gebied van online onderwijs voor onderwijsondersteuners en docenten. Als eerste het webinar van de SIG Media & Education over: 'Hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online'. Deze is nog online  te bekijken. Ook is er een samenvatting gemaakt. Binnenkort volgen meer webinars, die in de agenda van SURF worden aangekondigd.

Opnamestudio’s

De Universiteit van Nederland biedt samen met technologiepartner NEP Technologies de mogelijkheid aan onderwijsinstellingen om de komende weken op grote schaal de colleges en werkgroepen virtueel door te laten gaan vanaf elke locatie. De opnamestudio’s in Hilversum, Amsterdam en de mobiele studio’s zijn beschikbaar tegen kostprijs.

Bron: SURF


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.