Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

3 tips voor onervaren thuisonderwijzers

3 tips voor onervaren thuisonderwijzers

Interessant artikel in NRC over de nieuwe taak die ouders krijgen, nu hun kinderen thuis les moeten krijgen/volgen. De krant geeft ‘drie tips voor de onervaren thuisonderwijzer’:

1. Wees je bewust van de veranderende relatie. „Als je thuisonderwijs geeft, ga je plotseling anders met elkaar om. Voor kinderen is dat wennen”, zegt Sijbrand Balkema, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Thuisonderwijs. „Als je opeens te veel de juf of meester gaat uithangen, ontstaat er frictie.”

2. Maak samen een plan. Kinderen houden van structuur. Kijk wat wel en niet werkt voor je kind en wat je hem of haar wilt leren. „Het wordt pas onderwijs als je een plan hebt”, zegt Balkema.

3. Praat na afloop van een paar uur werken even na met je kind, adviseert Suzan Polet. „Vraag bijvoorbeeld wat ze hebben geleerd. Niet om te controleren, maar om het werk goed af te sluiten en je kind het gevoel te geven dat je het serieus neemt.”

Lees het uitgebreide artikel op de site van NRC


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.