Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

KU Leuven binnen week digitaal

KU Leuven binnen week digitaal

Nadat de KU Leuven op 16 maart de face-2-face lessen moest stop zetten, is het onderwijs in amper een week getransformeerd naar digitaal. 60.000 studenten en duizenden stafleden gebruiken dagelijks de digitale alternatieven. Uit cijfers die de universiteit vrijdag bekendmaakte, blijkt dat docenten dagelijks zo’n 1.000 nieuwe lesopnames opladen in de elektrische leeromgeving Toledo. In Toledo worden dagelijks 400.000 boodschappen en aanpassingen (extra oefeningen, nieuwe video, etc.) geregistreerd. Voor lessen met grotere groepen, werkzittingen en vergaderingen wordt dagelijks gemiddeld 3.300 keer gebruik gemaakt van Skype voor Bedrijven.

De universiteit kon zo snel volledig digitaal gaan, omdat in 2018 het strategisch actieplan Going Digital werd goedgekeurd. Daarin werd vastgelegd dat in de elektronische leeromgeving Toledo een uitgebreid arsenaal aan digitale hulpmiddelen voor online leren zou worden uitgebouwd. O.a. om afstandsonderwijs mogelijk te maken. Die afspraken en investeringen betalen zich nu uit.

Bron: HetLaatsteNieuws


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

15-03

e-Learning beats Corona

Door: de Redactie
22-03

Extra Nieuwsbrief i.v.m. Corona

Door: de Redactie
27-02

Global Digital Learning Day

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.