Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

KU Leuven binnen week digitaal

KU Leuven binnen week digitaal

Nadat de KU Leuven op 16 maart de face-2-face lessen moest stop zetten, is het onderwijs in amper een week getransformeerd naar digitaal. 60.000 studenten en duizenden stafleden gebruiken dagelijks de digitale alternatieven. Uit cijfers die de universiteit vrijdag bekendmaakte, blijkt dat docenten dagelijks zo’n 1.000 nieuwe lesopnames opladen in de elektrische leeromgeving Toledo. In Toledo worden dagelijks 400.000 boodschappen en aanpassingen (extra oefeningen, nieuwe video, etc.) geregistreerd. Voor lessen met grotere groepen, werkzittingen en vergaderingen wordt dagelijks gemiddeld 3.300 keer gebruik gemaakt van Skype voor Bedrijven.

De universiteit kon zo snel volledig digitaal gaan, omdat in 2018 het strategisch actieplan Going Digital werd goedgekeurd. Daarin werd vastgelegd dat in de elektronische leeromgeving Toledo een uitgebreid arsenaal aan digitale hulpmiddelen voor online leren zou worden uitgebouwd. O.a. om afstandsonderwijs mogelijk te maken. Die afspraken en investeringen betalen zich nu uit.

Bron: HetLaatsteNieuws


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.