Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

Universiteit Leiden: tot september geen fysiek onderwijs

Universiteit Leiden: tot september geen fysiek onderwijs

Op de Universiteit Leiden wordt tot het einde van dit collegejaar geen fysiek onderwijs meer gegeven. Alle opleidingen gaan het onderwijs en de toetsing vanaf volgende week „zo snel mogelijk” online verzorgen, meldt de universiteit donderdagochtend. Het huidige collegejaar duurt nog tot en met 31 augustus.

Het is nog niet duidelijk hoe practica zullen worden verzorgd. Volgens het Leids universiteitsblad Mare onderzocht de universiteit of deze vorm van onderwijs ook op afstand kan worden gegeven, of dat practica later moeten worden ingehaald.

Er zijn geen „concrete signalen” dat andere universiteiten het fysieke onderwijs eveneens tot september staken, zegt een woordvoerder van de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Alle universiteiten zijn momenteel „aan het afwegen hoe toch nog kwaliteit en enige vorm van continuïteit” kan worden geboden aan de studenten. Hoe dat het beste kan worden ingevuld, verschilt volgens de VSNU per opleiding. De Universiteit Utrecht besloot eerder alle fysieke onderwijs en tentamens op te schorten tot 20 april, als het huidige studieblok afloopt.

Bron: NRC.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.