Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-03-2020 | Article Rating | (0) reacties

Scholen niet voorbereid op afstandsonderwijs?

Scholen niet voorbereid op afstandsonderwijs?

“Scholen nauwelijks voorbereid op onderwijs op afstand”, meldt de site Emerce op 16 maart. Het onderwijs heeft dan door de overheid gedwongen zijn deuren gesloten. Voorlopig in elk geval tot 6 april. De scholen hebben een probleem, volgens redacteur Jan Libbenga: “hoe digitaal ze ook zijn, onderwijs op afstand kunnen ze vaak niet aanbieden. (…) “Slechts een enkele school die reeds had besloten om te sluiten overweegt het aanbieden van thuisonderwijs, zo blijkt uit een rondgang langs de websites van de scholen. De andere scholen gaan de komende dagen bekijken hoe ze toch via internet onderwijs kunnen geven.”

Emerce wijst er op dat er wel initiatieven voor onderwijs op afstand. Zoals: “Leraar24 (CAOP, NRO en Stichting Kennisnet) biedt reeds virtueel onderwijs aan leerlingen die om uiteenlopende redenen niet in school aanwezig kunnen zijn.”

In een reactie op het artikel wordt gesteld dat het een verkeerde benadering is om er vanuit te gaan dat kinderen op afstand gaan leren: “Ze gaan leren in de context van hun gezin”. Als de opdrachten die aan de kinderen zijn meegegeven daarvoor geschikt zijn gemaakt, dan heeft het volgens deze reactie een aantal voordelen:

  • leraren worden niet opgezadeld met weer een onderwijsvernieuwing;
  • je kunt met slimme opdrachten grote delen van de dag vullen;
  • je bent minder afhankelijk van ICT;
  • overleg is binnen gezin, aangevuld met facetime/skype met klasgenoten;
  • betrokken ouders vergroten leerrendement, en ze hebben er zelf ook nog iets aan.

Bron: Emerce


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.