Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Faculty of Skills | 06-02-2020 | Article Rating | (0) reacties

Interactieve online training Samen Beslissen voor artsen

Interactieve online training Samen Beslissen voor artsen

Artsen en verpleegkundig specialisten van de ziekenhuizen van Santiz hebben de afgelopen periode een online training gespreksvaardigheden gevolgd rond het thema Samen Beslissen. Dat is een gestandaardiseerde gespreksaanpak waarbij de patiënt en de professional samen de beste behandelaanpak kiezen. Die aanpak werd al langer toegepast door Santiz, maar is met de training nog explicieter geworden. 

Samen Beslissen in de wet

Met ingang van 1 januari 2020 is de werkwijze Samen Beslissen vastgelegd als een van de patiëntenrechten in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Artsen en andere medisch professionals moeten daarom een gesprek met de patiënt voeren waarin de patiënt niet alleen wordt voorgelicht, maar ook wordt ondersteund om zelf een weloverwogen keuze te maken. Dat vraagt om specifieke gesprekstechnieken. 

Training Samen Beslissen

Voor Santiz (Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem) ontwikkelde Faculty of Skills een gespreksvaardighedentraining. Daarin konden artsen en verpleegkundig specialisten met behulp van online videorollenspellen oefenen met simulatiepatiënten. Voor de rollenspellen is gezocht naar situaties waar alle artsen, ongeacht specialisme, mee te maken hebben of waar ze zich in kunnen inleven. 

Download de case study

De training werd hoog gewaardeerd door de deelnemers en ook de participatie was bovengemiddeld. De opbouw van de training, de resultaten en reacties van de deelnemers zijn te vinden in de case study op de website van Faculty of Skills. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.