Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 29-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

LEARNTEC 2020: aftrap en eerste impressies

LEARNTEC 2020: aftrap en eerste impressies

De LEARNTEC 2020 is van start gegaan en gedurende 3 dagen vergapen zo’n 12 duizend bezoekers zich aan al het moois wat er op deze ‘Messe’ in Karlsruhe te zien en te horen is. Centraal staan Kunstmatige Intelligentie / Artificial Intelligence (KI / AI) en de Toekomst van Werk.

Britta Wirtz - manager van LEARNTEC - deed de aftrap. Die ging logischerwijs vooral over getallen en het begroeten van alle hoogwaardigheidsbekleders. Wat getallen betreft, dit jaar zijn er 410 exposanten, 70 meer dan vorig jaar en dat komt vooral door de groei van de markt. Britta Wirtz blikte ook vooruit. Volgend jaar komt er een speciaal thema bij: Corporate Learning.

Dat politici en aanverwanten hun verhaal komen doen, heeft te maken met de massieve steun uit die hoek voor digitalisering van onderwijs en opleiding in het algemeen. Karlsruhe ziet zichzelf graag als knooppunt voor alles wat digitaal is in Duitsland en meet zich de kwalificatie toe van ‘Rine Valley’. Oberburgermeister Frank Mentrup houdt een gloedvol betoog voor nieuwe technologieën in het onderwijs, want digitaal is direct verbonden met de 4000 IT-bedrijven in Baden-Württemberg, hun 40-duizend medewerkers en hun veelbelovende toekomst.

De Kultusministerin Susanne Eisenmann sluit hierbij aan, maar waarschuwt voor al te veel optimisme en voor het gevaar dat bepaalde bevolkingsgroepen mogelijk geen aansluiting vinden. Zij spreekt over het ‘Digital Pakt’, de afspraak met de Bundesregierung om een miljarden investering goed aan te laten komen in het onderwijs. Blijft de vraag, hoe kunnen we die media zo inzetten dat digitaal niet alleen een kunstje blijkt, maar een meerwaarde levert voor iedereen? Ze ziet de betrokkenheid en motivatie van leerkrachten als cruciaal om het plan te doen slagen.

Voor iedereen wat, het programma:
school@ LEARNTEC
Speciaal voor het onderwijs workshops, prijsuitreikingen voor veel belovende initiatieven en producten
Een plek voor start-ups ( 48 in totaal)
Een AR/VR demo-gebied
Gebruikers, branchen en trendforum
Speciale aandacht voor GAMES@ LEARNTEC georganiseerd door het Game-Bundesverband, de profies!

Een vergelijkbare opstelling voor:
university@ LEARNTEC
Speciale workshops, presentaties, initiatieven en producten
Future lab
Smart learning experiences

Congresbijdragen

De terminologie, die je hier tegenkomt verraadt waar de aandacht vooral naar uitgaat:
adaptief leren, kunstmatige intelligentie, onderwijsmanagement, diagnostiek, standaard content, werkplekuitrusting (voor leren), cloud, presentatietechniek, makerspace, kennismanagement, zoekmachine, semantische systemen, kennisdatabanken. AR/VR, e-learning, virtuele klas, feedback systemen, compliance training, micro content, mobile content, snelle inhoud ontwikkeling, content management, design thinking, individueel leren, competenties, digitale transformatie, context, beacons, plagiaat, agile, brein, gamification, storytelling, leerarchitectuur, learning analytics, blended learning, BYOD, Pecha Kucha, robots. En dan nog zoiets als: match making, start up en trends.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.