Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 28-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

Laat je medewerkers (bijna gratis) leren en ontwikkelen dankzij subsidie

Laat je medewerkers (bijna gratis) leren en ontwikkelen dankzij subsidie

Iedere werkgever in het MKB begrijpt de noodzaak van leren en ontwikkelen, helaas komt het echter niet vaak tot een structurele aanpak. Bijvoorbeeld doordat opleiding en ontwikkeling extra kosten met zich meebrengt, omdat er tijdsgebrek is of gewoonweg omdat bedrijven niet weten waar ze moeten beginnen. De nieuwe SLIM-regeling moet hier verandering in brengen. Want vanaf maart dit jaar kunnen MKB-ondernemers een subsidie aanvragen om een eigen (online) bedrijfsschool aan te schaffen en te implementeren voor al hun medewerkers.
 

Voor wie is de regeling?
Met de SLIM-regeling wil het kabinet midden- en kleinbedrijven stimuleren om een leven lang te leren. Jaarlijks zal er zo’n €48 miljoen per jaar uitgetrokken worden voor deze subsidieregeling. Ondernemers binnen elke sector kunnen de subsidieaanvraag indienen. In de landbouw, horeca en recreatiesector mogen naast MKB’ers ook grotere bedrijven meedoen. Het maximale subsidiebedrag voor MKB’ers is €24.999. Voor samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties (zoals brancheorganisaties en O&O-fondsen) kan de subsidie oplopen tot €500.000.

Welke projecten vallen binnen de subsidie?
De subsidie kan worden ingezet voor een leerrijke werkomgeving. Denk daarbij aan het oprichten van een bedrijfsschool en loopbaanadviezen voor medewerkers. Dit kan al met behulp van een online leerplatform waarin medewerkers hun vaardigheden kunnen verbeteren en daarmee actief bezig zijn met een leven lang leren.

Gebruikmaken
De SLIM subsidie kan in eerste instantie van 2 maart tot en met 31 maart 2020 aangevraagd worden. Als je binnen deze subsidie gebruik wilt maken van een online bedrijfsschool voor medewerkers, helpt SkillsTown bij het invullen van de aanvraag.

Meer weten over de SLIM subsidie?
Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? We helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.