Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Courseware Company | 23-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

Is SCORM nog steeds relevant?

Is SCORM nog steeds relevant?

Al ruim 20 jaar zijn er standaarden beschikbaar om te zorgen dat je online lesmateriaal gemakkelijk kunt uitwisselen en inzetten in je leerplatform. Deze standaarden zorgen er eigenlijk voor dat je je online lesmateriaal kunt vinden in je leerplatform, dat een gebruiker deze kan starten en dat de voortgang hiervan wordt bijgehouden (en je dus ook weet of iemand het afgerond heeft en/of een bepaalde score heeft gehaald). Inmiddels zijn er best veel standaarden in gebruik en is het de vraag welke standaard je nu het beste kunt gebruiken.

Om welke standaarden gaat het?

SCORM gebruik je als je zelf of een derde partij online lesmateriaal ontwikkelt en in jullie leerplatform wilt zetten, zodat het vanuit daar gestart kan worden. Voortgang, scores en status kunnen worden bijgehouden.

LTI gebruik je als een derde partij haar online lesmateriaal via jullie leerplatform beschikbaar wil maken. Het lesmateriaal staat bij LTI niet op jullie platform, maar blijft op het platform van een ander (vaak de aanbieder van lesmateriaal die controle wil houden over de inhoud). De status kan wel worden bijgehouden.

xAPI kun je in beide gevallen gebruiken, maar is veel nieuwer en daardoor nog wat minder ingeburgerd. Deze standaard maakt het mogelijk om meer gedetailleerde voortgang bij te houden. Wanneer het toepassen van learning analytics belangrijk is, is dit een interessante standaard.

Wil je nog meer voor- en nadelen van deze standaarden lezen of heb je meer informatie nodig om de juiste keuze te maken over welke standaard te gebruiken? Lees dan het whitepaper Welke e-learning standaard kun je het beste inzetten? op onze website.

Lees meer


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 01-02-2020

Hypes gaan, trends blijven bestaan

Wilfred Rubens neemt trendartikelen met een pak zout.