Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 26-01-2016 | Article Rating | (0) reacties

Zukunft Lernen: Lernkultur Digital

Zukunft Lernen: Lernkultur Digital

LEARNTEC heeft zich in haar 24-jarig bestaan opgewerkt tot een onderwijsbeurs, die bedrijven, onderwijsinstellingen en de e-learning business op een gezonde manier bijelkaar brengt. Op het beursterrein in het landelijke Karlsruhe staan dit jaar 220 aanbieders hun waren aan te prijzen en zijn er ruim 100 presentaties van instellingen, overheid en bedrijven die hun nieuwste bevindingen en plannen met je willen delen.

 

Als je geen Duits spreekt heb je een probleem, want door de jaren heen is LEARNTEC duitser geworden. Digitaal leren heeft hier een hoge vlucht genomen en de belangstelling voor deze congres-beurs neemt alsmaar toe. Dit betekent dat het event een mooi kijkje geeft op de markt en de politiek, die na lang twijfelen gekozen heeft voor een ‘Digitale Umwandlung’.

 

Zoals gebruikelijk gaat die ‘verandering’ gepaard met doortimmerde plannen en geld. Dat is zichtbaar op de beursvloer en in de presentaties. Op de beurs staan de LMS-leveranciers alsof ze niet weg zijn geweest, maar veelal in een nieuw jasje en met nieuwe concurrenten. Het aantal adviesbureaus, die bedrijven helpen hun L&D-afdeling in de digitale steigers te hijsen, zijn talrijk. Verder in de aanbieding zijn Leerportalen, Open source platforms, virtuele klassen en leerprogramma’s, oplossingen voor Talent management, performance support, online academies, mobile leren, global leren, learning analytics en beveiliging.

 

Voor de eerste keer krijgt onderwijs een speciale behandeling in het programma onder de kopjes ‘school@LEARNTEC’ en ‘university@LEARNTEC’. Belangrijkste reden is dat onderzoek heeft uitgewezen dat het onderwijs in Duitsland jammerlijk achterloopt bij de ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Terwijl de meeste instellingen zich nog richten op Onderwijs 2.0 is de Industrie al aangeland bij 4.0. Vandaar de oproep om de 'Lernkultur' te veranderen en die wordt 'Digitaal'. Een voor de hand liggende vraag: hoe staat het met het Nederlandse onderwijs?

 

E-learning.nl houdt u tijdens deze 3-daagse congress-beurs op de hoogte van de meest saillante zaken. Vragen, laat het me weten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.