Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 15-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

LEARNTEC: Een toekomst met Artificial Intelligence

LEARNTEC: Een toekomst met Artificial Intelligence

LEARNTEC is weer te bewonderen van 28 tot 30 januari 2020 op de vakbeurs in Karlsruhe. Deze internationale beurs en het congres over digitaal onderwijs worden door Duitse media als ‘futureproof’ beschouwd vanwege ‘de innovative geest en de actualiteit van het totaalpakket’. Die combinatie is het handelsmerk van dit event. Hier kan iedereen iets van zijn gading vinden als je tenminste weet wat je zoekt.

Het aardige van LEARNTEC is dat het congres op een subtiele wijze gekoppeld is aan de vakbeurs met links naar leveranciers, demonstraties, etc. Je hebt dus de mogelijkheid om een congresverhaal op de werkvloer verder uit te spitten en omgekeerd.

De belangrijkste onderwerpen op het congres zijn: de Toekomst van Werk en Artificial Intelligence. Er is een aantal experts uitgenodigd om deze onderwerpen meer body te geven met wat theorie, bedrijfsmatige overwegingen en natuurlijk praktijkverhalen. Er zijn sprekers van de OECD, de OTTO groep (VS, New York), een futurist en iemand van het German Research Centre for Artificial Intelligence (DFKI). Onderzoek in Duitsland naar AI is topprioriteit gezien de afhankelijkheid van de Duitse industrie om aansluiting te vinden bij wereldwijde ontwikkelingen.

De beursvloer is bezaaid met starters, bedrijven, scholen, ministeries, universiteiten, trainingsbureaus, etc. die allemaal willen laten zien wat ze te bieden hebben aan hard- en software, aan oplossingen, handige toepassingen en succesverhalen. Dit gaat gepaard met een massa aan presentaties, demonstraties en discussies. Interessant is met name de aandacht die uitgaat naar start-ups.

LEARNTEC verwacht dit jaar zo’n 12 duizend bezoekers, 350 exposanten en op het congres zo’n 300 sprekers, die in lezingen, workshops, open-space sessions, open discussie-ronden proberen hun boodschap over de tafel te krijgen. En er zijn talloze gelegenheden om met andere bezoekers van gedachten te wisselen.

e-Learning.nl is erbij en houdt je op de hoogte. Heb je specifieke vragen, misschien is er een antwoord in Karlsruhe, dus twijfel niet om ons te schrijven.

Meer informatie op de site van de LEARNTEC


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.