Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 07-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

Vooruit en achteruit kijken in 2020

Vooruit en achteruit kijken in 2020

Ieder jaar worden er eind december weer lijstjes gepubliceerd in artikelen met voorspellingen voor het jaar erna. Sommige artikelen geven voorspellingen voor vijf jaar vooruit en zeker rond een decenniumwissel wordt er ook 10 jaar vooruit voorspeld. Het is content die leuk is om te lezen, maar vaak is het niet realistisch. In de praktijk is het veel leuker om artikelen te lezen die terugkijken. Wat werd 10 jaar geleden voorspeld en wat is daarvan uitgekomen? We vonden zo’n artikel, zie hier Nanobots, ape chauffeurs and flights to Pluto. The predictions for 2020 we got horribly wrong.

Wat valt op?
* de robotrevolutie was voorspeld, maar is te vertraagd 😉Wel kunnen we inmiddels beter voorzien wat het voor ons betekent. We krijgen steeds beter zicht op wat we ermee kunnen in het dagelijks leven én leren;
* De actieve huid die voorspeld was, waarmee onze gezondheid kon worden voorspeld, is er nog niet. Maar we hebben inmiddels wel veel verschillende wearables die veel kunnen voorspellen. Gelukkig wordt daar steeds meer gebruik van gemaakt in de gezondheidzorg;
* De voorspelling van social media heeft doorgezet. Het heeft een grote impact op ons leven.

Aangezien het een algemeen artikel is, vind je er niets over leren in terug. Dat vind je wel in het artikel op FrankWatching van Marie-Louise Kok, Online leren trends in 2020 of in het artikel over De opkomst van microlearning in business van Let’s Learn! collega Helma van den Berg.

Voorspellingen zijn mooi, maar laten we vooral van én met elkaar leren in 2020! We wensen ieder dan ook veel mooie leermomenten toe. Happy New Year namens het team van Let’s Learn!   


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

07-07

VR effectief voor soft skills

Door: Let’s Learn!
14-07

Avoid PDF for On-Screen Reading

Door: Let’s Learn!
10-07

Een Leven Lang Leren? Maak Leren Leuk!

Door: Future Learning
25-07

GoodHabitz neemt Elephant Road over

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.