Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

Vlaanderen: 6,4 miljoen voor AI-opleidingen

Vlaanderen: 6,4 miljoen voor AI-opleidingen

De Vlaamse regering stelt 6,4 miljoen euro beschikbaar om het aanbod opleidingen rond artificiële intelligentie (AI) uit te breiden. Ook leervormen als e-learning worden met het geld ondersteund. Dat werd bekend gemaakt tijdens de openingszitting van het Kenniscentrum Data & Maatschappij. Het kenniscentrum is onderdeel van het Vlaamse AI-plan. Bestaande vakgroepen van 3 universiteiten (KU Leuven, VUB en UGent) werken in het nieuwe kenniscentrum samen met elk hun eigen specialisme.

Het is de bedoeling dat het Kenniscentrum Data & Maatschappij kennis en ervaring over AI gaat verzamelen om vervolgens bedrijven, politici en burgers op basis van hun bevindingen te adviseren.

In Nederland zag in 2019 het De Nationale AI-cursus het licht: “Gratis, voor alle Nederlanders. Omdat artificiële intelligentie (AI) essentieel is, nu én in de toekomst”.

Bron: Techzine


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.