Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-01-2016 | Article Rating | (0) reacties

Maatschappelijk initiatief - MOOC

Maatschappelijk initiatief - MOOC

Vanaf 18 januari kan het eerste college worden gevolgd van de MOOC Werken met maatschappelijk initiatief. Hoogleraar Jan Jonker – Radboud Universiteit Nijmegen – gaat in op het beoordelen van duurzame businessmodellen.

 

De collegereeks is bedoeld voor bestuurders, raadsleden en ambtenaren, geïnteresseerd om op een duurzame manier aan de slag te gaan met maatschappelijke initiatieven. De casussen zijn geënt op de praktijk van een gemeente. De MOOC bestaat uit vijf online colleges en opdrachten. Verder zijn er een discussieplatform en aanvullend lesmateriaal. Na ieder college worden de deelnemers in staat gesteld in de praktijk aan de slag te gaan met collega’s en andere belanghebbenden. De videocolleges kunnen via omooc.nl op elk moment worden bekeken.

 

De overige 4 colleges worden verzorgd door Rinske van Noortwijk (directeur Greenwish), Boukje Keijzer (directeur 7Zebra's), Anne-Marleen Dijkhuis (organisatie-adviseur Gemeente Hollands Kroon) en Koos Janssen (burgemeester gemeente Zeist). De MOOC Werken met maatschappelijk initiatief wordt ingeleid en afgesloten door Derk Loorbach (directeur van DRIFT en Hoogleraar Sociaal-economische transities aan de Erasmus Universiteit Rotterdam).

 

Werken met maatschappelijk initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Greenwish en wordt geproduceerd door de Vereniging voor Overheidsmanagement, Public Cinema en Publiek Denken.

 

Omooc is een samentrekking van de ‘o’ van overheid en MOOC, dat staat voor massive open online courses. Een omooc bestaat uit vijf of acht videocolleges van ieder acht tot twaalf minuten die op een frisse inspirerende manier een verhaal vertellen. Een omooc is opgebouwd rond een actueel thema en wordt gegeven door toonaangevende sprekers. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.