Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-01-2016 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning: Hype Cycle Predictions

e-Learning: Hype Cycle Predictions

De Hype Cycle is een model van onderzoeksbureau Gartner, waarmee wordt aangegeven in welke fase van ontwikkeling en acceptatie nieuwe technologieën zich bevinden. In het kort, na de eerste trigger volgt meestal een fase van een (te) groot optimisme, gevolgd door teleurstelling, waarna geleidelijk aan duidelijk wordt wat de technologie voor een organisatie kan betekenen, uitmondend in een situatie waarin de technologie (breed) wordt geaccepteerd en toegepast.

 

Het bedrijf Web Courseworks publiceert jaarlijks een voorspelling waar e-learning-technologieën zich in het komende jaar bevinden. In die voorspelling heeft blended learning de laatste fase bereikt. Wat betekent dat blended learning breed zal worden geaccepteerd en toegepast. Van mobile learning begint de markt door te krijgen wat het kan betekenen. Dat is de laatste stap voor een brede toepassing. MOOCs zitten nog in een neerwaartse beweging, wat wil zeggen dat na een te groot optimisme, een deel van de enthousiastelingen er zich teleurgesteld van afkeert. Badges gaan dit jaar naar het hoogste punt van de cyclus, waarna er een herbezinning komt. Op de weg omhoog, kunnen we o.a. vinden subscription learning, gamification en croud-sourcing instructional design.

 

Lees het hele artikel op de site van Web Courseworks.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.