Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 18-12-2015 | Article Rating | (0) reacties

Ervaring Online Educa Berlin 2015

Ervaring Online Educa Berlin 2015 Future Learning was als exposant aanwezig op de grote internationale, jaarlijkse beurs en conferentie over online educatie in Berlijn. ‘Online Educa Berlin’ is toonaangevend wat betreft technologische ontwikkelingen in het onderwijs.

Geen wonder dus dat Future Learning zich met het leermanagementsysteem ILIAS aldaar presenteerde. En niet voor niets! Joke van Cappelle, directeur van Future Learning bv en e-learning specialist Göran Kattenberg binnen haar team, waren bijzonder enthousiast na terugkomst.


Hoe was de belangstelling voor jullie stand?
Joke: “We hebben heel veel reacties gekregen, uit allerlei landen. Uit bijna alle Europese landen, Canada, Nigeria, Saoedi Arabië, Japan. En ook uit Nederland. Want ook voor hogescholen en roc’s is ILIAS interessant. We zijn een relatief onbekende maar welkome speler op de markt, zo is ons gebleken uit de reacties. Vooral het feit dat ILIAS zo veelzijdig is én doorontwikkeld wordt op community-basis spreekt enorm aan. ILIAS is inderdaad een open systeem waarin gebruikers de mogelijkheid hebben nieuwe gewenste toepassingen (mede) te ontwikkelen. En dat is onze kracht.”

Wat waren de grote issues op de beurs en conferentie?

Göran: “Didactisch gezien trekt het concept flipping the classroom als ultieme vorm van blended learning nog steeds veel belangstelling. Dat geldt ook voor videobased learning, gebruik van augmented en virtual reality, gamification, social en informal learning en online video-assessments. En natuurlijk het zelfsturend leren. Met e-learning en digitale middelen is zoveel meer mogelijk in het onderwijs. Bijzonder boeiend om daarover de nieuwste ontwikkelingen te zien. Trouwens, niet alleen in het onderwijs, ook voor het bedrijfsleven en overheidsorganisaties zijn deze mogelijkheden interessant. Er waren dan ook niet alleen mensen van universiteiten en andere onderwijsinstellingen aanwezig op OEB 2015, maar ook vanuit het bedrijfsleven.”

Welke integraties tussen technologieën en leeromgevingen zijn interessant, nu en in de toekomst?

Göran: “Met name LTI (Learning Tool Interoperability), xAPI (experience API) zijn interessante integraties. Ook SOAP/REST/http-integraties op basis van oAUTH zijn interessant. (SOAP = Simple Object Access Protocol; red.). Deze laatsten voor bijvoorbeeld het maken van rapportages, voor synchronisatie van gebruikersinformatie en leervoortgang, het naadloos gebruiken van content uit andere systemen in ILIAS, voor gedetailleerde tracking van interactieve video en voor virtual en augmented reality. 

Volgend jaar weer? 

Daarover bestaat geen twijfel bij Joke: “Educa Berlijn is een zeer interessante beurs en voor ons van belang. Zeker weten dat we hier volgend jaar weer aanwezig zijn!”




Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.