Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-11-2019 | Article Rating | (0) reacties

Wageningse MOOCs in top-10 edX

Wageningse MOOCs in top-10 edX

Twee Massive Open Online Courses (MOOCs) van Wageningen University & Research (WUR) behoren tot de beste tien van de wereld. Het gaat om The Science of Beer en Sustainable Tourism: Rethinking the Future. MOOCs zijn videocolleges die gratis gevolgd kunnen worden door iedereen met toegang tot het internet. Bij platform edX, wereldwijd opererend en de op 1 na grootste aanbieder van MOOCs, gingen in 2019 ruim 2600 MOOCs van start. Uit die groep werden tien videocolleges geselecteerd die meedongen naar de prijs van 'Beste MOOC van 2019’, waaronder dus twee van WUR. De titel Beste MOOC 2019 ging naar een MOOC over het programmeren in Linux, gemaakt door het Franse ParisTech en de Amerikaanse universiteit Dartmouth.

In The Science of Beer wordt uitgelegd hoe en waarvan bier gemaakt wordt, hoe de toeleveringsketen in elkaar zit, hoe het verkocht wordt en wat het effect van bier op het lichaam is. Deze MOOC is gemaakt door de studenten Sander Breevaart, Florence Scherer, Nico van der Veen en Esther Kunst.

In Sustainable Tourism: Rethinking the Future worden de video-colleges gegeven door docent Cultural Geography Arjaan Pellis. Cursisten leren om op een andere manier naar de toeristische ontwikkelingen te kijken. Daarnaast worden zij uitgedaagd na te denken over manieren om de toekomst van de sector duurzaam te veranderen.

Bron: Wageningen University & Research


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.