Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 20-11-2019 | Article Rating | (0) reacties

85% regel gaat 70:20:10 vervangen

85% regel gaat 70:20:10 vervangen

Steeds maar weer wordt er in L&D land gesproken over de 70:20:10-regel, die nog steeds niet goed onderbouwd is met onderzoek. Blij worden we bij Let’s Learn! van het volgende artikel, waarbij een wetenschappelijk onderzoek populair omschreven wordt met de zogenaamde 85% regel. Wij verwachten dat dit onderzoek de basis vormt van een nieuwe goed onderbouwde hype die de 85% regel heet. Lees snel verder om net zoals wij er overtuigd te raken dat de 85% regel de hype rond 7O:20:10 gaat overnemen!

 

Waar gaat het onderzoek over?

Onderzoekers en trainers vragen zich al lang af hoe ze het beste hun leerlingen, studenten of trainees kunnen trainen. In het onderzoek waar de schrijver zich op baseert is een enkele variabele goed onderzocht. Die variabele gaat over de moeilijkheid van training en de leerresultaten. Dan blijkt dat er een punt is dat daar steeds maar weer als optimaal punt uit onderzoek naar voren komt. Dat punt is dat toetsen die passen in de training voor 15,87% niet gehaald worden (dus 85% haalt het wel). Dat maakt dat lerenden doorgaan. Dat het ervaren wordt als niet te moeilijk en ook niet te makkelijk. De schrijver noemt dit de zogenaamde 85% regel.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.