Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-12-2015 | Article Rating | (0) reacties

Sociale media in speciaal onderwijs

Sociale media in speciaal onderwijs

Sociale media in het speciaal onderwijs is een boek met 15 portretten van leraren die in de les manier aandacht besteden aan sociale media en mediawijsheid. Het is in gedrukte vorm te bestellen en als webboek gratis te lezen.

 

Sociale media in het speciaal onderwijs is op 27 november gelanceerd tijdens Het Congres voor het speciaal onderwijs in Arnhem. Het boek is gemaakt door Kennisnet in samenwerking met LECSO, het landelijk expertisecentrum speciaal onderwijs.

 

De samenstellers hadden twee redenen om dit boek te maken:

 

1. Goede informatie is nodig omdat er over deze onderwerpen vooral voor reguliere scholen wordt geschreven. Leraren in het speciaal onderwijs moeten vaak zelf uitzoeken hoe ze die informatie in de klas kunnen toepassen. Terwijl juist deze kwetsbare kinderen makkelijk online te raken zijn en extra behoefte hebben aan goede begeleiding.

 

2. Leraren in deze sector zitten niet stil. Met passie en vindingrijkheid laten ze hun leerlingen kennismaken met de digitale wereld. Deze 'best practices' krijgen met het boek een groter podium.

 

Elk hoofdstuk brengt het verhaal van een of twee leraren, die ervaringen en praktische tips delen. Bij elk portret staat een lesidee. Het zijn suggesties voor lessen van circa twintig minuten.

 

'Sociale media in het speciaal onderwijs' is tegen kostprijs te bestellen via LECSO

 

Als webboek is het te lezen bij Kennisnet. 

 

Bron: Kennisnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.