Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.
Dit bericht willen we je niet onthouden. Het is namelijk (micro)leren zoals we het graag vaker zien! Het laat ook zien dat microlearning op het grensvlak zit tussen communicatie en leren. We vonden de bijlage toen we op www.nos.nl dit artikel lazen over het nieuwe uitstel van de Brexit. Daarbij konden lezers doorklikken naar informatie van NOS over Brexit.
Hoe het werkt
In het artikel staat de volgende tekst met bovenstaande plaatje waarop je kunt klikken: “Op de interactieve pagina kun je nog eens in de hele brexit-geschiedenis duiken. En je bepaalt zelf hoe gedetailleerd je die tijdlijn voorgeschoteld wil krijgen: Klik hier om te zien wat je dan krijgt te zien als lezer.
Als je doorgeklikt hebt, dan ben je inmiddels vast al overtuigd van de kracht van deze interactieve pagina en kennis over Brexit. Waarschijnlijk heb je meerdere niveaus van kennis doorlopen. Slim zoals NOS dit heeft gedaan.
Waarom is deze opzet een goede microlearning?
Goede microlearning voldoet aan een aantal eisen:
Als we die eisen leggen op deze interactieve pagina, dan zien we dat alles erin verwerkt is. Daarmee is deze pagina een microlearning in optima forma voor ons!
Als leerprofessionals willen we daar nog meer vanaf weten, daar helpt dan de NOS ook nog bij door onderaan de interactieve pagina een verantwoording te zetten met zelfs een link naar een FAQ over de Brexit.
Teksten lastig?
Interactieve pagina’s als deze maken teksten leuk, je kunt er veel mee. Maar we zien (helaas) vaak té veel en té lange teksten. Dat is slim ondervangen in deze interactieve pagina van de NOS over Brexit.
Geschreven door: Helma van den Berg, microlearning expert Let’s Learn!
Naam (verplicht) Naam Is Verplicht
E-mail (verplicht) E-mail Is Verplicht Ongeldig E-mailadres
Commentaar Is Verplicht
Bericht mij via e-mail over vervolg commentaar
Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.