Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 05-12-2015 | Article Rating | (0) reacties

Dag 1 – De Aftrap #OEB15

Dag 1 – De Aftrap #OEB15

 

Dit was de beste kick-off in jaren. In voorgaande versies werden de key note speeches altijd ontsierd door het verplichte nummer, namelijk een praatje van de hoofdsponsor. Deze keer dus niet en sloten de praatjes verrassend goed op elkaar aan. Wilfred heeft al in detail weergegeven wat er gezegd werd, dus beperk ik me tot wat opvallende dingen. Algemene reacties uit de zaal zijn te vinden op #OEBtalk

 

OEB-thema dit jaar is ‘ Shaping the future of learning’

 

OEB staat bekend als een van de weinige conferenties waar onderwijs, overheid en het bedrijfsleven ongeveer een gelijk aandeel hebben. In de praktijk blijkt ‘onderzoek’ er wat bekaaid van af te komen, maar er is voor iedereen wat te halen en dat wil men zo houden. Goeie aftrap van de voorzitter, die sprak over ‘challenges of maternity’ en ‘accelerate shift’, ‘catalysing thinking’.  

 

Wat dit jaar opvalt is het aantal vrouwen. In voorgaande versies van deze wat technische conferentie waren vrouwen in de minderheid, nu lijkt het erop dat de rollen zijn omgedraaid. Betekent dit dat de techniek nu ook breder geaccepteerd dreigt te worden of is dit slechts een optische waarneming?

 

Wat ook opvalt is dat de Silver of zelfs Platinum sponsors van weleer, zoals Blackboard en Pearson van het toneel zijn verdwenen. De oude rotten in het online learning vak, die jarenlang prominent aanwezig waren, hebben de weg naar Berlijn niet meer gevonden. Van Blackboard weten we dat dit concern in de verkoop staat, Pearson timmert nog steeds aan de weg, maar heeft geen belangstelling meer, omdat ze blijkbaar tevreden zijn met hun marktaandeel.

Dit betekent ook dat een andere categorie exposanten te vinden is. Niet meer de aloude LMS-tools, maar integrators, die meer in het verlengde van bestaande technologieen werken, zoals app-aanbieders, videobedrijfjes, online assessment, u-proctor voor gecertificeerd assessment op afstand, course builders, etc. De conferentie golft dus mee met het ontwikkelingsklimaat van online learning. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.