Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 03-12-2015 | Article Rating | (0) reacties

Start Online Educa Berlin 2015

Start Online Educa Berlin 2015

De meeste jaarlijkse conferenties halen de 20 niet, maar daar heeft Online Educa Berlin geen last van. Natuurlijk heeft OEB de wind mee, want sinds de MOOCs wil iedereen online en blijft de brandende vraag hoe je dat doet. Daar is natuurlijk niet 1 antwoord op en dit betekent dat er een groeiende markt is. OEB 2015 heeft dit jaar als leus: ‘ Shaping the future of learning’. Wat mij betreft had dat ook mogen zijn: ‘Discovering the future of learning’, want ondanks alle pogingen lijkt online learning toch haar eigen weg te bewandelen.

 

Ontdekken welke leercultuur we nodig hebben om mensen in staat te stellen kennis en vaardigheden op te doen, die hen in hun leven verder helpen. Dat lijkt het adagio op deze conferentie en dat sluit natuurlijk mooi aan op de Digitale Agenda van de EU. De kernboodschap daarvan is dat digitale media in onderwijs een levenlang leren mogelijk kan maken. De sterren staan dus goed voor online learning.

 

Ook dit jaar komen weer meer dan 2000 bezoekers naar Berlijn en zijn er talloze pre-conference workshops en seminars, waar je kunt leren om een MOOC te maken of bijvoorbeeld het ‘Community of Inquiry’ concept kunt gebruiken voor het verbeteren van je online onderwijs. Daarnaast zijn er ruim 100 parallel sessies en seminars en meer dan 10 keynote sprekers. Meer dan je in je eentje aan kan. Daarom probeert e-learning.nl met twee aanwezige redacteuren de krenten uit de pap te halen en die op een verteerbare manier aan te bieden gedurende de 2 dagen van de conferentie en daarna.

 

Alle informatie over de conferentie is te vinden op: www.online-educa.com. Meer statistieken?.


Pieter de Vries


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.