Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 28-10-2019 | Article Rating | (0) reacties

Do we still need e-learning?

Do we still need e-learning?

Hoe wordt elearning vergeleken met andere leervormen door een expert op e-learning? Wat moet je van zo’n artikel verwachten? We vonden het bij Let’s Learn! de moeite waard om dit artikel te lezen en delen het graag. In dit geval krijg je een eerlijk verhaal over de krachtige en de tegenvallende resultaten van elearning. Lees hier.

Is elearning commercieel tot een succes te maken? Clive Sheperd geeft het antwoord: ja, er zijn mensen die er succes mee hebben, maar het is zeker niet zo game changing als andere technologie in de afgelopen jaren geweest is.

Hebben we het nodig? Sheperd vindt van wel. Instructie is niet altijd nodig, mensen moeten soms dingen weten en de kennis moet worden gegeven. En elearning is daar handig voor. Je moet als werkgever soms content pushen. Medewerkers accepteren dat, en dat is goed.

Een vervolgvraag die Sheperd zichzelf stelt is: Hebben we self-paced elearning nodig? En ook hier is zijn antwoord: Ja. Wel is er een andere reden waarom hij hier ja op antwoord. Zo vindt hij dat als de medewerker een nieuw onderwerp leert, hij of zij erg afhankelijk is. Er is hulp nodig bij het leren. Zeker als de lerende niet weet hoe hij of zij moet leren is het erg handig. Daarbij is het wel van belang dat self paced learning meer is dan slides, vragen en leeswerk.

Clive Shepherd: “'E-learning', by which we mean interactive, self-paced instruction, has had a role in workplace learning, under one name or another, for about 40 years.” Clive Shepherd.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.